Wednesday, 28 October 2015

Bila mak-mak tuduh menuduh dalam group whtsapp

Hmmmm.. ni memang sangat memeranjatkan.. anak faiiza sekolah tadika je baru.. so ader la group whatsapp untuk parents bagi setiap kelas.. senangkan kalau teacher nak inform ape2 ke.. sgt berguna especially ms zaman jerebu ni..

Petang ni tiba2 ader sorg ibu ni tegur (tp rsanya hati dier mengamuk) hehehehe.. dlm group whtsapp tuh cakap kat teacher kenapa dalam kelas ader budak nama... dot dot.. buli anak dier.. masukkan kertas dalam telinga .. pastu cakap buudak tu pijak anak dier ape bagai.. faiiza baca tuh mcm menyirap la jugak.. dah la petik nama budak .. dot dot.. tuh.. ape la perasaan parent budak dot dot tu kan..

After few seconds ader sorg ibu plak balas.. mintak maaf .. kata anak dier yg buat sebenarnya.. bukan budak dot dot tuh.. haaaaa.. kan dah MALU! .. mmg la ader insiden buli jugak.. tp lenkali jgn la main tuduh.. dah la tu.. tuduh depan semua parents plak tu.. x puas hati .. gi la komplen kat sekolah terus.. xyah nk aibkan org.. haishhh buat malu je..

Kepada sesiapa yg membaca.. pls take note ye.. kalau kita ader ape2 .. komplen ke ape ke.. pegila ke tempat yg betol.. mengadu pada org yg betol.. org yg x terlibat xyah nak beritahu.. kang dh kecoh2 rupanya sumber tuh x betol.. sapa yg malu.. diri sendiri jugak..

Oklah.. ini pengajaran untuk diri sendiri jugak
1. Jangan buka aib org - pergi pada org yg terrlibat.. ckp elok2
2. Jangan dengar cakap anak bulat2.. selidik dulu

K bai

8 comments:

AinAthirah Anuar said...

Jalan2 sini. Jom terjah http://theathra.blogspot.my/2015/10/segmen-jom-tambah-follower.html , semoga ukhuwah kita makin erat <3

Eina Md Ali said...

Ada juga org mcm ni ya. Eina pun ada juga group wasap anak2 sekolah. Setakat ni tak pernah lagi terjadi macam ni. Hehe

Faiiza Mohamad said...

Hi AinAthirah... salam Ukhuwah :)

Faiiza Mohamad said...

Eina Md Ali : memang ader.. tp jarang berlaku biasanyer.. xpelah .. yg penting kite x macam tuh.. heheheh

Fikri Malek said...

jom join segmen Be On Fixqrimalek's Bloglist di blog saya. syarat nye senang sahaja. jom ye
http://itsfixqrimalek.blogspot.my/2015/11/segmen-be-on-fixqrimaleks-bloglist.html

ziana eunos said...

peringatan utk diri sendiri utk masa akn dtg ^_^

*done follow here :)
http://zianaeunos.blogspot.my

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum Faiiza,

Saya setuju bila ada mslh anak2 ni ibubapa jgn suka tuduh anak org lain dan jangan terlalu percaya apa anak kita kata. Pergi siasat dgn guru, tanya dan cerita. Guru lbh tahu personality anak kita di sklh..

adiba rusli said...

yes. betul. paling tak gemar kalau suka menuduh tanpa usul periksa. then malu sendiri. doakan je la org macam ni:)